Bgreen It Sedumbakker 900X900px 1

Referenceprojekter - BGreen-it SEDUMBAKKER

BGreen-it Sedumbakker giver et flot grønt tag

Alt-i-et-system som udlægges hurtigt og nemt på tagmembranen

Sedumbakkerne stødes op mod hinanden og giver et færdigetableret grønt tag i én arbejdsgang.

Sedumbakkerne anvendes på tage med hældning fra 0-25o.

De er ideelle på tage, der kun kan klare begrænset vægt, men hvor der også ønskes en høj artsvariation.

16.000 m2 grønt tag med sedumbakker

Det nybyggede RessourceCenter Vejle fik grønt tag på med sedumbakker, hele 78.000 af dem.

RessourceCenter Vejle fokuserer på genanvendelse og udnyttelse af vores affald som ressourcer. Målet er en mere grøn og bæredygtig tilgang til affaldshåndtering.

Derfor var det kun naturligt, at bygningen skulle have et grønt tag. Og det er ikke kun flot at kigge på, det har også nogle rent praktiske og miljømæssige fordele. Et så stort grønt tag spiller en kæmpe rolle i forhold til håndtering af regnvand igennem året.

Taget er 16.000 m2 stort, og består af 78.000 sedumbakker, med en samlet vægt på 840 tons.

Et så stort tag er ikke lagt i løbet af en enkelt weekend, men fordi bakkesystemet er så enkelt at arbejde med, har hele processen kun taget et par uger, hvor der I gennemsnit er blevet udlagt 120 paller med sedumbakker hver dag.

Se mere om taget i filmen nedenfor

Anlægsår: 2022

System: BGreen-it Sedumbakker

Entreprenør: Buus Anlægsgartner A/S​​​​​​​

Sommerhus i Fårevejle

Ejerne af sommerhuset i Fårevejle havde længe ønsket sig et grønt tag, der kunne beskytte tagmembranen, men også være med til at holde sommerhuset køligt, når solens stråler har magten.

Sommerhuset fik 150 m² færdigt sedumtag på en formiddag

Med BGreen-it Sedumbakker blev ønsket til virkelighed på bare én formiddag. Med en læggehastighed på ca. 40 m2 i timen pr. mand, blev det 150 m2 let skrånende tag dækket med sedumbakker i løbet af få timer. Udover at det er meget hurtigt at etablere et grønt tag med sedumbakker, så forekommer der et minimalt spild af materialer i forhold til et klassisk flerlagssystem.

Som afslutning mod tagrenden svejses en KLB kantliste fast på det underliggende tagpap. Dette kan gøres både ved traditionel fuldsvejsning eller med en selvklæbende tagpapstrimmel.

Tegningseksemplet herunder viser, hvorledes BGreen-it Sedumbakker fastholdes på 10 – 25o skrå tage ved hjælp af påsvejste støtteprofiler. På tage med hældninger under 10o kan man undlade støtteprofiler.

Anlægsår: 2016

System: BGreen-it Sedumbakker

Entreprenør:

Salling Rooftop, Aarhus

Salling ROOFTOP er en ny spektakulær tagterrasse på toppen af stormagasinet Salling i centrum af Aarhus. Tagterrassen kan benyttes af Sallings kunder som et lækkert rekreativt område, og er bygget op som et stort byrum med grønne områder af sedumbakker, caféområder og opholdssteder på toppen af Aarhus.

I tæt samarbejde med entreprenøren, N. Buus & Co, har BG Byggros projekteret og leveret DiaDrain drænplader og BGreen-it Sedumbakker. DiaDrain drænpladerne virker både drænende og vandholdende.

Anlægsår: 2017

System: BGreen-it Sedumbakker

Entreprenør: N. Buus & Co.

Østeråparken, Aalborg

Boligbyggeriet Østeråparken i Aalborg er et spændende etagebyggeri på grænsen mellem by og park i Aalborg. Etagebyggeriet er en del af byfornyelsen i Aalborg centrale bydele omkring byens gamle vandvej Østerå.

Et boligkompleks med grøn omtanke i Aalborg

Gennem hele projektet har grønne og bæredygtige løsninger være centrale omdrejningspunkter. Derfor har man valgt, at toppen af bygningerne skal beklædes med grønne sedumtage med små grønne og gule sukkulenter. De grønne sedumtage er ikke bare er en fryd for øjet, de har også en praktisk funktion hvor de opsamler store mængder regnvand.

Byggros har, i tæt samarbejde med Buus Anlægsgartner A/S , projekteret og leveret BGreen-it Sedumbakker til projektet.

Anlægsår: 2018

System: BGreen-it Sedumbakker

Entreprenør: Buus Anlægsgartner A/S​​​​​​​

Vi står klar til at hjælpe dig med at finde den optimale løsning til dit projekt.