Undervisning Og Innovation 5

SAMARBEJD MED OS

Drevet af samarbejde

Udsyn er afgørende

BG Innovation Lab er tænkt som et åbent rum, hvor brancher mødes. Vi har skabt en innovativ platform, hvor samarbejde med videnstunge aktører som universiteter, institutter og forskningscentre dyrkes. En af disse samarbejdspartnere er VIA University College Horsens.

"Fra dag ét har vi kunnet se potentialet i samarbejdet med BG Byggros, og det er ret unikt, at de som virksomhed i denne branche er så innovative i deres tilgang. Som universitet bedriver vi praksisnær forskning, og det passer som fod i hose med BG Byggros’ tilgang"

- Theis Raaschou Andersen, forskningschef hos VIA University College i Horsens.

To forskere fra universitetet har gjort brug af BG Innovation Lab i forbindelse med et forskningsprojekt i rensning af overfladevand, herunder analyser af de mikrobiologiske miljøers adfærdsmønstre.

"Hverken vi eller BG Byggros arbejder med hyldevarer. Det er mikrobiologi og levende organismer, som reagerer forskelligt alt afhængigt af miljø og påvirkning, og for at kunne godtgøre vores løsningers funktionalitet, er vi nødt til at teste dem i så stor skala som muligt. Det kan vi her"

- Theis Raaschou Andersen, VIA University College Horsens

 • MUDP står for Miljøteknologisk udviklings- og demonstrationsprogram. I disse projekter indgår vi både som partner eller projektejer. Projektforløb varer typisk 2 - 4 år.

  Eksempler

  • MUDP-projekt: Bygningsintegrerede grønne facader – fra vedbend til bynatur
  • MUDP-projekt: Det Holistiske LAR vejbed
 • Vi samarbejder løbende med studerende i forbindelse med bachelorprojekter og opgaver. 

  Eksempler på projekter: 

  • Treatment of greywater through a green roof system and the effect of oxygenation.
  • Effekten af geonet I det ubundne bærelag på blød bund.
  • Vi står for projektoplæg inden for flere område såsom rensning af overfladevand, geoteknik og vækstmedier.  • Vi deltager i vidensprojektet Mikrobiologisk nedbrydningspotentiale i LAR under Innovationskraft Miljøteknologi med VIA-University College

 • I samarbejde med Teknologisk Institut deltager vi i projektet Green Nordic Climate Wall. 

  Projektformål

  Projektet undersøger, om det giver mening at anvende en grøn væg kombineret med en varmepumpe til at trække varme ud af væggen. Dette vil potentielt åbne for anvendelse af varmepumper i byerne som ellers ikke er muligt. Projektet undersøger desuden, hvordan planterne reagerer og foretages målinger på fordampning på væggen.

 • Vi glæder os altid over, når nye faglige kræfter og friske øjne i praktikken udvikler os mens de er under uddannelse her i BG Byggros. 

  Netop nu har vi Nadia Leknes i praktik. Nadia studerer Urban Landskabsingeniør på 4. semester og hendes fokus under praktikperioden er på 

  • 3D-modellering og visuel formidling ifm. BGreen-it VERTICAL
  • Deltagelse i hverdagen i Innovation Lab, hvor hun får indblik i og bidrager til projekter og udvikling. 

Mød erhvervs-PhD, Irina

Irina er ansat i BG Innovation Lab ifm. med hendes forskningsprojekt, der søger at afdække, om grønne vægge og tage kan bidrage til at rense husholdningsvand såsom badevand. Vores håb er, at resultaterne på området kan bidrage til et mere cirkulært vandforbrug ♻

BG Byggros Showroom

BG showroom på hovedkontoret i Odense

Her viser vi 1:1 mock up's af nogle af de systemløsninger, som vi kontinuerligt videreudvikler og kvalitetssikrer i BG Innovation Lab

FØLG PÅ LINKED IN

Følg med

Innovation Lab er på LinkedIn. Følg os og hold dig opdateret på projekter, forskning, resultater og dagligdagen her. Vi vil rigtig gerne udvikle et dialogisk rum og kontinuerligt få din feedback - både på projekter, idéer til tests og publikationer.

Kontakt teamet i BG Innovation Lab